societate in insolventa - dosar nr.21671/3/2014
Tibi Oil - Biodiesel, Transporturi Chimice si Petrochimice, Constructii Industriale, Exploatare Forestiera, Betoane

Ce este Biodiesel?

Biodiesel este numele unui combustibil ecologic alternativ produs din materie prima reciclata. Biodieselul nu contine petrol, dar poate fi combinat in orice procent cu motorina pentru a crea un amestec biodiesel. Poate fi folosit in motoarele diesel fara nici un fel de modificari suplimentare. Biodieselul este practic, biodegradabil, netoxic si nu contine sulf sau benzenuri

Standardele internationale (Directiva 2003/30/EC a Parlamentului European din mai 2003), se refera la Biodiesel ca fiind provenit doar din esterificarea uleiurilor vegetale sau grasimilor animale; denumirea se aplica atat esterilor (B100), cat si amestecurilor ester-motorina B20 – 20%ester, 80%motorina).

Cum este fabricat Biodiesel?

Biodieselul este fabricat printr-un procer chimic numit transesterificare in care glicerina este extrase din grasimile vegetale sau animale. Procesul are ca rezultat doua produse: metil-ester (denumirea chimica pentru biodiesel) si glicerina (care de obicei se foloseste in fabricarea sapunului).

Este Biodiesel acelasi lucru cu Ulei Vegetal Natural?

NU! Biodieselul folosit drept combustibil trebuie produs conform unor norme industriale stricte (ASTM D6751) pentru a asigura performantele necesare. Biodiesel este singurul combustibil alternativ care indeplineste 100% cerintele ecologice.

De ce sa folosim Biodiesel?

Biodiesel este mai bun pentru mediu deoarece este fabricat din materie prima reciclata si are emisii poluante reduse comparativ cu motorinele extrase din petrol. Este mai putin toxic decat sarea si se biodegradeaza la fel de repede ca zaharul.

Contact Tibi Oil
file_2008_01_09_07_34_18_t_biodiesel02.jpg file_2008_01_09_07_34_18_t_biodiesel02.jpg

© copyright 2007 Tibi Oil - office@tibioil.ro

Cu o experienta de peste un deceniu, TIBI OIL activeaza cu succes in domenii precum: biodiesel, transporturi chimice si petrochimice, constructii industriale, confectii metalice, exploatare forestiera, procesare lemn, betoane, agregate, produse de cariera, lucrari terasiere, demolari, comert cu produse chimice si petrochimice.

website realizat de:
Evo Media Soft